Wednesday, 16 May 2012

Kenkiä ja kierrätystä

Meillä oli tänään puolionnistunut reissu kierrätyskeskukseen. Maijalla ja minulla oli kertynyt epämääräinen pino rikkinäistä tai vanhentunutta elektroniikkaromua nurkkiin pölyttymään. Koska romujen roudailu teollisuusalueelle esim. pyörällä on täysin mahdotonta (koitapa kuljettaa matkatelkkaria pyörän tarakalla), niin kysyimme Jaakon uutta porvari-Volvoa lainaksi. Samalla lupasimme toimittaa Jaakon vanhan tulostimen uusiotorille - se oli vielä käyttökelpoinen, toisin kuin meidän romut.

Jostain syystä se Kuusakoski - romujen hautapaikka - menee kiinni jo neljältä. Mie onnistuin irtoamaan töistä vasta kolmen aikaan. Noudin auton ja Maijan ja kävimme kantamassa miun luota telkkarit sun muut matkaan.

Kuusakoskella olemme varttia vailla neljä. Hommat sujuvat nohevasti ja romuista luovuttuamme hyppäämme autoon ja kohti Siihtalan uusiotoria. Torilla kuitenkin huomaamme, että koska on helatorstain aatto, oli tori mennyt kiinni jo kolmelta. Pakko on arvostaa suomalaista työpolitiikkaa siitä, että aattona kuin aattona on mahdollista pistää lafka kiinni ja siirtyä juhlallisuuksiin. Nyt tosin ei niin arvostuttanut. No, onneksi on Kontti. Ajamme Konttiin, jossa todetaan, että koska eivät voi tarkistaa toimivuutta, eivät ota tulostinta vastaan. 

Käymme vielä toteamassa, että Penttilänkin uusiotori on kiinni helatorstain aattona, ja luovutamme. Kuskaan Maijan kotiin ja vien auton JA tulostimen takaisin omistajalleen. Autoa tarkistaessani huomaan, että kaikkien pois heittämieni vekottimien kaukosäätimet jäivät palauttamatta.

Autossa muistan aikaisemmin sanoneeni ääneen, että pitää sitten muistaa myös nuo kaukosäätimet. Jes.

Melkein hyvin. Mutta sainpa sentään suurimmat pölynkerääjät pois nurkista pyörimästä. Ja lisäksi löysin Kontista sattumalta kengät:

Ruskeat kävelykengät, hinta 5 euroa.

Kengät ja Räyhä, joka on bongannut kameran narun.

Viimein kengät, joiden kanssa varmasti kehtaa mennä yliopiston palavereihin ja puolijuhlallisiin tapaamisiinkin. Voi varmasti käyttää sekä housujen että hameiden kanssa - sillä oletuksella toki, että joskus löydän hameen, jota tulee jopa käytettyä.

Edellinen kenkälöytönihän näyttää tältä: 


Kivat ovat kuin mitkä, mutta eivät ihan edustuskenkäluokkaa kuitenkaan.

No comments:

Post a Comment