Wednesday, 6 June 2012

Arki haltuun

Törmäsin eilen linkitykseen, joka saa verenpaineen nousemaan kaikilla, joilla on vähääkään taipumusta pakkomielteisyyksiin: 19 things that will drive your OCD self insane.
Olen melko vakuuttunut, että maailmassa ei ole ihmisiä, joita nuo eivät ärsyttäisi (tai jos on, niin ilmoittautukoot, että voin ihmetellä). Sitten näin tämän ja aloin miettiä, onko mussa sittenkin vikaa:

Siis tuo leivinpaperihan on väärin päin! Reunoja pitää tulla kaikille sivustoille eikä vain kahdelle. Sain eilen vaivoin hillittyä itseni, kun Simo latoi cocktailpiirakat tuohon ja laittoi uuniin. Mutta tänään samaiselle paperille pitsaa tehdessäni kamelin selkä katkesi ja käänsin maailm... paperin oikein päin. Joku roti! 

Ja entäs nuo epäsymmetrisesti asetellut piirakat?

(Sit tietty ärsyttää nuo tahrat, mitä pellin alalaidassa on. Mutta se on ehkä eri pakkomielle.)

Asiasta järkevämpään. Muistan joskus perustaneeni Hannan ja Samun kanssa riisipallon- ja plafondinvihaajakerhon. Siis niiden lamppujen. Koska ne on meidän mielestä kauheita, mutta kaikilla meillä siitä huolimatta on niitä. En kylläkään muista, miksi se vaati jonkin kerhon. Jostain sosiaalisesta mediasta tieto löytyisi, mutta koska en muista, kenen, en jaksa etsiä.

Joka tapauksessa nyt on juhlapäivä: hankkiuduin eroon riisipallosta! Ja ostin kauniin lampun! Hahaa!Se on lasia! Ja siinä on hieno, köyden näköinen naru. 
Ja se tuo upean kuvion kattoon. Huippua. Lamppu löytyi Pienestä putiikista Siltakadulta hintaan 55 euroa. Suosittelen siellä käymistä, jos haluaa jotain pienehköä sisustuspiristystä tai krääsää/ aarteita keittiöön. 

Sivuutan tässä vaiheessa - lampusta niin innoissani - sen, että ensimmäisen lamppukuvan takana oleva ikkuna on täynnä tiiliseinän rappausmoskaa (meillä on menossa remontti) sekä sen, että lamppu näyttää semisti pölyiseltä (en jaksanut pyyhkiä sitä ennen kuin läiskäisin kattoon) ja keskityn juhlimaan sitä, että riisipallo on nyt historiaa.


Polkaisin!


Seuraavaksi plafondia korvaamaan.

3 comments:

  1. Hei minä oikeasti tykkään riisipalloista! Plafonikerhoon kuulun kyllä.

    ReplyDelete
  2. Jotenkin ne riisipallotkin liittyivät siihen kerhoon. Olikohan se riisipalloahdistus sitten vain miun ja Samun juttuja, en muista. Joka tapauksessa mie olen ihan kauhean kyllästynyt riisipalloihin! Jotka toki ovat sekä halpoja että mukavan hempeän valon luovia. Mutta silti. Miulla on ollut riisipallo jostain vuodesta 1990 lähtien, nyt sai riittää. :)

    ReplyDelete
  3. Muistaakseni ahdistus liittyi siihen, että aina kun haluaa uuden kivan varjostimen, päätyy ostamaan riisipallon yllämainituista syistä. Mulla on ollut oma sellainen vasta vuodesta 2009, joten vielä ei ole mennyt hermot (en laske sitä sairaalavaloa tuovaa keltaista, jonka ostin 2005). Lisäksi nyt pallokaipuuta lisää se, että pallon paikalla makkarissa on se kauhea plafondi.

    ReplyDelete