Tuesday, 6 November 2012

Huoli

Tänään olen keskittynyt hajoilemaan. Hajoilun olen kohdistanut vähän Talvivaara-tapaukseen: pienet vuodot (Youtube-linkki). 

Purin hajoiluani lähettämällä eduskuntaan äänestämäni puolueen edustajalle sähköpostitse vetoomuksen asian pikaiseksi korjaamiseksi. Keinojahan mulla ei ole tarjota, mutta huolta nyt ainakin. Sekin kai jotain. Laittakaa tekin ihmeessä jollekin tyypille menemään jokin vapaamuotoinen vetoomus. Edustajien yhteystiedot löydät täältä. Itse kirjoitin seuraavasti: 
Hei vain,


lähestyn teitä koskien Talvivaaran tämänhetkistä, katastrofaalista tilannetta. Tällä hetkellä Talvivaaran kaivos on aiheuttamassa suurta tuhoa sekä alueen vesistöihin että maaperään. Valuva myrkkyjäte on sitä, mikä ilmeisesti on tappanut myös jätealtaaseen eksyneitä lintuja (http://yle.fi/uutiset/talvivaaran_linnut_kuolivat_myrkytykseen/6105914). Voi vain kuvitella, mitä tuhoa se kylvää levitessään luontoon.Toivoisin, että äänestämäni puolueen edustajana ja etenkin ympäristövaliokunnan jäsenenä tekisitte pikaisesti toimia tilanteen parantamiseksi. Asia on korjattava heti ja Talvivaara saatettava vastuuseen tästä piittaamattomuudestaan. Kiitokset teille jo etukäteen.Tässä vielä Youtube-linkki, joka valottaa tämänhetkistä tilannetta Talvivaarassa: (tuolla ylhäällä tuo laittamani linkki)

Valitsin tosiaan itse ympäristövaliokunnan jäsenen, mutta vastaanottaja voi varmasti olla kuka vain tuosta 200 tyypin jengistä. Se lienee tärkeintä, että sinne menee painostusta. Innostukaa tekin kirjoittelemaan, jos asia yhtään koskettaa.


Enimmäkseen olen kuitenkin hajoillut kissan tilanteeseen. 

Rauhalla oli pissailuongelma tuossa taannoin ja sen johdosta aloitettiin antibioottikuuri. Viimeisen tablettipäivän aamuna (perjantaina) se oksensi mahansa tyhjäksi eikä ole sen jälkeen juuri muuta tehnytkään. Viikonlopun ajan Simo antoi sille ruutalla vettä, ettei raasu aivan kuivu. Lisäksi se sai mahanrauhoitustabletteja. Eivät auttaneet, joten tänään mentiin lääkäriin. Nukuttivat, ottivat kokeita ja kuvasivat, mutta mitään ei löytynyt. Lääkäri sanoi, että suoli tuntuu vähän öö olikos se paksuuntuneelta, mikä voi viitata joko ärtyneeseen suoleen tai sitten siihen, että siellä on jotain lankaa tai muuta, mikä ei kuvissa näy. 

Sain mukaan ison läjän piikkejä, joita mun pitää iskeä sen nahkaan nyt muutaman päivän ajan. Jos se ei auta, niin kissan maha on avattava ja katsottava, mikä siellä mättää. 

Nyt istun kotona huolesta myttyrällä ja odottelen, milloin tuo herää nukutuksesta. Hirveän kauan siinä tuntuu menevän. Räyhäkin on ihan huolesta hämmentynyt, istuu vain Rauhan kopan vieressä ja tuijottaa sitä.

En tuonne raasulle soisi enää mitään harmeja elämässä, se on jo joutunut niin paljon kestämään. Nyt sit pidetään peukut pystyssä piikkien auttamisen puolesta. Joku yksittäinen peukuttaja voi myös toivoa, että en kuole verenhukkaan piikitysoperaatioiden aikana. Jotenkin luulen nimittäin, että se ei ole Rauhalle ihan sitä ykköslempitouhua. Mut enimääkseen hyviä aatoksia ihanalle kisulle, kiitos.Rauha-muru
EDIT: Linkki korjattu.

2 comments:

  1. Olikos se niin, että Rauha oli vähän liian lapsena joutunut omilleen? Ilmeisesti semmoisilla kissoilla voi olla myöhemmin massuongelmia, mutta onneksi ne on hoidettavissa/kontrolloitavissa vissiin aika hyvin. Parantelemisia pikku misselle!

    Maija

    ReplyDelete
  2. Ei siitä sen lapsuudesta paljoa ole tietoa kyllä. Sen verran tiedetään, että se tulee talosta, jossa on ollut paljon kissoja, joita on kohdeltu vähintäänkin huonosti. Ja sen tiedämme myös, että Rauhalla on kasvu pysähtynyt siihen, että se sai pentuja tosi nuorena. Muusta ei tietoa, mutta voihan siellä olla taustalla vähän sitä sun tätä. :/

    Tänään Rauha voi jo paremmin. Mut voi herrajumala kun se vihaa mua noiden piikkien takia! Pitää lukita makkarin ovi yöksi, ettei se tule ja raatele mua kun nukun.

    ReplyDelete