Wednesday, 26 December 2012

Uusi koti rakentuu

Muutimme. Olinkin jo unohtanut, miten kivuliasta muuttaminen on. Erityisen tuskaista tästä teki se, että itse olen niin invalidi, etten kyennyt kantamaan yhtäkään laatikkoa itse vanhasta kodista uuteen. Korvaamattoman ihanat muuttokaverit tekivät siis hirmutyön, kiitokset siitä asianomaisille. 

Onnekseni kuitenkin omistan loppupeleissä vähemmän tavaraa kuin mitä pelkäsin. Kivasti se omaisuus tänne uuteen lukaaliin mahtui. Paitsi että häkkivarastoni (ja Simon myös) on vielä purkamatta. Eh.

Vielä on hommat kovastikin kesken, muuttopäivä nro 6 käynnissä. Päätimme jäädä joulun yli näitä kasoja purkamaan, jottei se lykkääntyisi ihan hamaan tulevaan (ja jotta saataisiin uv-aattona kutsuttua muutama ihminen kylään meille). Valoa on jo tunnelin päässä, eilen pystyin jo vähän kuvia näpsimään!


Keittiö piti saada ekana kuntoon, jotta pystyi tekemään edes jotain kunnollista ruokaa jouluksi muuttopäivien pitsadieetin vastapainoksi.

Keittiössä oli valmiina huiput puusälekaihtimet. Ikkunalauta on puhdasta parhautta, vaikka onkin laatoista tehty.


Meille on siunaantunut kohtuullisen paljon omia tuliaisia reissuilta. Etualalla Singaporesta tuodut kello ja pöllö (joka toimii siis muistilappujen pitäjänä). 

Keltaiset, vanhat kynttilänjalat ostettu joskus Joensuun areenan kirpputorilta. 


Ensimmäinen asia, minkä kotiin kannoin, oli tuo kukka, minkä ex temporena ostin korttelin päässä majailevasta kukkakaupasta. Which was good, koska muuttomiehet jättivät omat kukkani puoleksi tunniksi 25 asteen pakkaseen. Kuolivat. 

Verhon takana piilossa toinen asia, minkä toin uuteen kotiin. Pullo punaviiniä. Seinää vasten nojailevat myös keittokirjat, joita myös roudailin Aasiasta. Mmmm, Vegetarian Bible.


(Needless to say?) keräilen kirpputoreilta paljon kaikenlaista randomia. Nämä kaksi lautasta löydetty erikseen, toinen kierrätyskeskuksesta ja toinen yo-kunnan vaihtareille jaettavista keittiökamoista. Kuvasta ei välttämättä näe, mutta ovat siis tuollaiset metsänvihreät. Ihanat myös.


Tämä taas on löytö Simon kaapista. Mistä lie. Tulee mummula mieleen.


CDt luonnollisesti asettelin ensimmäisenä. Eivät vaan kaikki mahtuneet hyllylle, täytynee siis alkaa metsästää Lundia-hyllyjä. Maatuska on tuliainen vuosien takaa ystävältä.


Kirjahyllyssäni asustaa levyjen ja kirjojen lisäksi myös muun muassa nämä kaverit. Ei, en tehnyt itse vaan ostin joltain itseäni huomattavasti näppärämmältä mummolta Lappeenrannan joulumarkkinoilta. Haaveilen siitä, että ne alkavat lisääntyä tuolla lankakorissa keskenään.


Ajatuksena oli hommata joulukuusi, mutta muuttohommien vuori osoittautui niin suureksi, ettei jaksanut. Kuusen virkaa toimittaa siis tämä. Ostettu samaisesta Ranta-Kukasta kuin aikaisempikin rehu. Hintaa oli 36 euroa, ja tuon kukan nerokkuushan piilee siinä, että tuossa kasvaa murattia ja pitsilehteä - lisää kasveja kuoleiden tilalle!

Taustalla näkyy makkarin ovi ja lasitiilinurkkaus, jotka tuossa hassusti näyttävät vihreiltä. Eivät oikeasti ole sitä.


Kirjahyllystä löytyy Malesiasta tuotu käsityömaljakko ja pienet norsut. Norsut on kivoi.


Rauhan lempipaikaksi muodostui spottivalon lämmittämä kattopaikka.


Räyhä tsillaa Lundian päällä unikorissa. Huomatkaa, että tuossa vaiheessa levyt vielä mahtuivat hyllyyn! Mutta sitten löysin niitä lisää. :(


No comments:

Post a Comment