Tuesday, 8 January 2013

Hyvät ajatukset

Sainpas nyt kuitenkin ostettua purkin!

Hyvien asioiden purkki
Jo itse purkki joutaisi hyväksi asiaksi, sehän on nätti ku mikä. Kiitos, Anttila!

Vähemmän hyvien asioiden listaan on ehkä pakko lisätä se, että paikallinen olut- ja viskibaari Old Dog lopettaa ja tilalle tulee karaokebaari. Ei siis sillä, että erityisesti jäisin kaipaamaan Old Dogia - mie en jotenkin koskaan oikein sopeutunut sinne, vaikka satunnaisia hyviä hetkiä olenkin siellä viettänyt - vaan siksi, että kaupungin erikoisravintolat vaan jatkavat häviämistään. Mitään mulla ei myöskään varsinaisesti ole karaokea vastaan, mutta kyllä tähän kylään nyt tulee olutravintolan mentävä aukko, kun Palaveristakin tulee "opiskelijamaailma". PKO:n, tietenkin. Murusta saa kyllä oluita, mutta alkaa kyllä tulevalla köyhällä opiskelijalla särkeä sydäntä ne tuoppien hinnat, jotka järkiään ovat euron kalliimmat kuin Palaverissa. 

Tässä on keskusteluissa nyt enemmän tai vähemmän vakavasti höpötelty oman baarin perustamista. Twitterissä innostuin ihan ideoimaan omaa unelmabaaria (#omabaari). Baarikeskusteluiden klassikkokysymys "millaisen baarin perustaisin" saa ihan erilaista hohtoa, kun siihen liittyy ihan konkreettinen kivan paikan kaipuu aikana, jolloin kaikki kivat kuppilat häviävät omasta kylästä. 

Lähdetään tietenkin liikkeelle siitä, että mun baarissa soisi ihan ensiluokkainen mainio musiikki. Luonnollisesti. Paskaa musakkia ei tueta. Musakki soisi joko tiskiltä tai sitten laittaisin kaverin kaljapalkalla DJ-hommiin. 

Ruokapuolella varastaisin Kerubin kuppilan ihanan salaatti-idean: halpaa, maukasta omavalintaisilla lisukkeilla. Ehkä yölläkin voisi olla jotain tarjolla - vaikka ranskiksia vaan, kunhan olisi jotain humalaiseen pikkunälkään. Juomapuolelta löytyisi hanasta jotain muuta kuin Karjalaa ja jääkaapissa olisi olutaarteita sekä kotoa että maailmalta. Ehkä hanassakin joskus. Siidereistä valikoituisi kaappiin ne oikeat, lonkerosta en sano mitään. Kahviakin sais, Mokkamaan kahvia.

Sisustus olisi lämmin, runsas ja värikäs, sohvat pehmeitä ja kutsuvia. Koska nyt innostuin aiheesta (ja ihastuin Hannan kuvakollaasiin), tein inspiraatiokollaasin.

Varastettu interwebsistä, leikattu ja liimattu - voila!
(Sen jälkeen kun kävin Aasiassa, en ole kyennyt unohtamaan näitä värejä. Ihania.)

Miun baarissa olisi sekä perinteinen pubivisa että musavisa!

Suunnittelu jatkukoon. Taidan myös rutistaa hienon värikollaasin uuteen, hienoon purkkiini. Positive thinking mode activated.

1 comment:

  1. Lonkeroista sanon sen verran, että baarisi kaapista voisi löytyä myös Laitilan Brandy-lonkero.

    ReplyDelete