Monday, 7 January 2013

Uutta vuotta kohti

Tässä on kuulemma vuosikin vaihtunut, mitä? Kaiken tämän keskellä meni vähän ohi, ne uv-bileetkin tuntuivat olevan vain hetkellinen irtiotto kaikesta säätämisestä. Yleensä sitä aina vähän peilailee mennyttä vuotta ja haikailee tulevaa loppuvuodesta. Mie peilailin muuttolaatikoita vinoihin pinoihin piiloon makuuhuoneeseen.

On muuten varmaan ensimmäinen kerta ikinä, kun vähän kaipasin ilotulitteita. Joensuun kaupunki lapsiperhekorttia heilutellen jätti ilotulituksen yöllä pitämättä, mikä oli kyllä laimeinta ikinä. Seurueemme laiskasti harhaili puolen yön tietämillä jossain keskustan kupeessa ja ihmetteli latteaa menoa. En mie ehkä just sitä ilotulitusta olisi kaivannut, mutta edes jotain. 

On aika väsähtänyt olo ollut muutenkin kuin muuton ja omalta osaltani lässähtäneen uv-illan osalta. Loppuvuoden joko surkeiden tai vain pelottavien (mutta toki siis varmasti pitkällä tähtäimellä positiivisten) tapahtumien summa huipensi vaikean vuoden; Olen jättänyt työni ja yritän jatkaa taas opintojani, että tulee joskus valmistuttuakin. En päässyt puolipäiväiseksi tiedotussihteeriksi nykyiselle työnantajalleni, sillä päättivätkin laittaa toimelle lisää tunteja, joita siis en voi opintojen etenemistoiveiden takia ottaa vastaan. Läheisillä on suuria ongelmia, joita minä täältä 400 kilometrin päästä olen yrittänyt ratkoa, tuloksetta. Mummu kuoli. Simo valmistui ja sai töitä 250 kilometrin päästä. Nyt se asuu sitten siellä puoli vuotta ja minä yksin tässä uudessa kodissamme. Selkä ei vaan parane. Opinnot painavat niskaan.

Taisin jo monta kertaa puolivitsikkäästi todeta Simolle, että jospa tässä nyt sitten olisi tälle vuodelle ihan tarpeeksi hulluutta. Aina olin väärässä. Näinpä ajattelinkin nyt, että tänä vuonna otan tavoitteekseni keskittyä enemmän positiivisiin asioihin elämässäni, olkoon ne sitten suuria tai vähän pienempiäkin. Olikohan se Jenna, joka jakoi sellaisen hienon idean Facebookissa: hankkii lasipurkin, jonne aina kirjoittaa ylös, kun jotain kivaa tapahtuu. Sitten voi vuoden lopussa lukea kaikki ne asiat, jotka vuoden aikana ovat tuottaneet ilon tunteita. 

Koska en ole vielä saanut hankittua sitä purkkia, niin kirjaan ylös tänne joitain kivoja, pieniä asioita:

- Kävin luistelemassa ensimmäistä kertaa 14 vuoteen.
- Tänään töistä kotiin kävellessäni ulkona oli ihan poikkeuksellisen kaunista.
- Amerikkalaiskaupunki kielsi pulloveden
- Sain joululahjaksi haaveilemani hajuveden.
- Sattumalta löysin ihan tavattoman kauniita tuikkuastioita nivalaisesta sekatavarakaupasta:- Teen tänään ruoaksi sahramista peruna-linssikeittoa.

No comments:

Post a Comment