Wednesday, 29 May 2013

Tentti

Joskus se pikapänttääminenkin tuottaa tulosta: yhden päivän luku-urakka johti arvosanaan 3. Panostukseen nähden aivan oiva saavutus! Well done siis, vaikkakin pohjat tälle raggarimeiningille kylläkin luotiin jo vuonna 2009, kun luin tenttiin 20 minuuttia ja sain vitosen. 

Kuva: despair.com

Yleensähän olisin muuten tällaisen tilanteen eteen tullessa - huomaa sunnuntai-iltana, että tentti on tiistaina - luovuttanut ihan suosiolla ja siirtänyt katseeni uusintatenttiin. Sehän on tietenkin varsin toivottavaa, jos haaveena on omaksua siitä tenttialueesta jotain sen sijaan, että vain nopeasti opettelisi tärkeimmät vain unohtaakseen ne samalla hetkellä kuin kävelee tenttisalista ulos. Joskus, kuten näinä valmistumishaaveisina aikoina, tämäkin kuitenkin toimii. 

Eikä siitä tenttiin lukemisesta noin niinku yleensäkään ole mulle juuri mitään iloa tai hyötyä asioiden omaksumisen kannalta. Mie olen oppimisessa enemmän näitä keskustelu-oppimispäiväkirja-esseenaisia. Tentti ei ole kovin hyvä tapa oppia asioita. Tutkimusten mukaan (tähän ku vielä löytäisin ne artikkelit...) tentti olisi hyödyllinen vain silloin, jos kysymysten oikeat vastaukset annettaisiin heti tentin jälkeen. Sinänsä vähän persettä, että kaikista maailman paikoista yliopistossa silti valtaosassa kursseista on lopputentti. Sen hyödyt lienevät ainoastaan siinä, että tentti on varmasti se vähätöisin ja helpoin tapa opettajalle mitata jotain ja antaa ne arvosanat. Sinänsä en siis ihmettele, että valtaosa opiskelijoista kutsuu yliopistoa kouluksi.

Semisti muuten näillä hellekeleillä ahdistaa, että koko kesänäkään ei ole luvassa muuta kuin opiskelua. Eritoten harmittaa se, että ulkoilmassa opiskelu on kovin rajoittunutta, kun läppäri ylikuumenee ja sen näytöstä on ylipäätään hankala nähdä mitään auringonpaisteessa. Tämä saa minut melkein - melkein - toivomaan, että olisi luvassa myös tenttejä noiden esseiden sijaan. Vaan ehkä nämä esseet kuitenkin ovat pitemmällä tähtäimellä hiukkasen hyödyllisempiä kuin loputon pänttäys.

No comments:

Post a Comment