Thursday, 6 June 2013

Kookosmaitoparjausta ja soijasuikaleikävää

Ikävä ruoka-asia: Ostin tänään epähuomiossa kaupasta kevytkookosmaitoa. Siinähän ei sinänsä mitään - jotkut kevyttuotteet voivat maistua melkein normaaleilta - mutta pakkausta tutkiessani huomasin, että kookosmaidosta tehdään kevytversio lisäämällä maitoon - tattadaa- vettä. Made from a blend of pressed, fresh coconut kernel and water. Rasvapitoisuus näkyy olevan puolet pienempi kuin normaalissa. Tarkoittanee siis sitä, että purnukasta puolet on vettä. Hinta toki sama kuin normaalin. Kyllä minä mieleni pahoitin.

Toinen ikävä ruoka-asia: Reformia ei enää ole, mikä tarkoittaa sitä, että hyviä soijasuikaleita tai -leikkeitäkään ei enää ole. Yhyyyyyyy en ala. Soyapetitin suikaleet ovat höttöä, quorn ei ole läheskään niin hyvää, papuja ja linssejä jaksaa puputtaa vain tiettyyn pisteeseen asti eikä sitä kalaakaan ihan joka päivä jaksa. Tuleekohan musta taas raejuuston liikakäyttäjä? 

Onneksi sentään löysin Ylivieskasta Reformin suikaleita. Villiinnyin ostamaan niitä peräti neljä pakettia, että voi lievitellä vierotusoireita jonkin aikaa. Vaan mitä sitten?

No comments:

Post a Comment