Sunday, 25 August 2013

(Älypuhelin)hullu

Vaikka sosiaalinen sukupuoleni onkin stereotypisesti katseltuna aika häilyvä tapaus, onneksi fyysinen sukupuoli ilmoittaa aina (enemmän tai vähemmän) tasaisin väliajoin olemassaolostaan! Eli varoitus: naisasiaa.

Olen uuden puhelimen ostamisen jälkeen alkanut pikkuhiljaa hahmottaa, että älypuhelimilla voi tehdä ihan mitä vaan. Urheiluohjelmia olen käyttänyt jo tovin, mutta muutoin olen tähän asti pärjännyt - paskojen puhelinten takia lähinnä - näillä perinteisillä sosiaalisilla medioilla, karttaohjelmilla ja sähköpostilla. 

Törmäsin tuossa taannoin appseja selaillessani ihan juhlasovellukseen: period trackeriin! Olen niitä onnettomia, jotka eivät vielä kolmekymppisen kynnykselläkään eivät ole saavuttaneet säännöllistä kuukautiskiertoa. Lisäksi koko hormonaalinen toimintani on ihan infernaalisen perseestä. Haaveilen aktiivisesti Anna-Leena Härkösen vuosia sitten antamasta ohjeesta, joka kuului jotakuinkin niin, että 
"Kuukautiskivut ovat usein kammottavia, eikä niihin auta edes

reseptilääke. Diapam auttaa. Se rentouttaa lihakset ja muunkin
mylleryksen sisuksissa. Jos sinusta psyykelääkkeisiin ei saa koskea,
ole hyvä ja kärsi."
(Toistaiseksi en ole kuitenkaan uskaltanut kysellä lääkäreiltä diapamien perään.)

Eniveis, tuo sovellus on nerokas! Sen lisäksi, että voi merkkailla kiertoaan jonnekin tiettyyn paikkaan (mulle oikeasti ihan hyödyllistä), voi sinne merkitä fiiliksiä ja oireita. Oireita voi myös itse lisätä. Harkitsen "vittusaatanaa".


Fiiliksiä. "Want to die"?


Saan jotain sairasta hyvänolontunnetta siitä, kun voin merkkailla noita. Depressed, confused, angry, impatient, unbalanced, mean and fucking crazy? Hells yeah! Toisaalta epäilen, että tietyt nappulat eivät tule minulla ihan superaktiiviseen käyttöön. Ja haluaisinpa oikeasti tavata sen tyypin, joka on esim. ennen menkkoja refreshed, energized, calm ja happy. Että voisin lyödä sitä vähän. Hormonipäissäni.

Ei tämä ehkä diapameja voita, mutta kyllä tästä riemua hetkeksi riittää. Suosittelen lämpimästi kaikille hormonihirviöille!

No comments:

Post a Comment