Wednesday, 23 April 2014

Liikuntahaaste, viikko 3 ja 4

Huhhuijaa. Liikunnan lisääminen on näköjään johtanut siihen, etten enää ehdi istua alas kirjoittamaan blogia. Vaan nyt korjaan erheeni: raivasin päivääni aukon, jossa voi vain maata läppäri sylissä ja nyhjöttää menemään. Ja puhua liikunnasta, totta kai.

Ekan liikuntahaasteviikon mentyä sairastellessa piti tietenkin nykäistä tahtia ylöspäin entisestään. Tavoitteeksi tuli siis 7,5 h viikossa. Kolmannella viikolla onnistuin jotenkuten:


MA kävely 6,1 km / 60 min
TI Islon jumppa 60 min
KE kuntosali (jalkapäivä) 70 min
TO kuntosali (käsi- ja keskivastalo) 75 min
PE Islon jumppa 90 min
LA (krapula  )
SU kuntosali (jalkapäivä) 70 min

YHT. 425 min

Neljäs viikko taas meni osittain reisille pääsiäisreissun ja yhden ex temporen kaupunkihaahuiluillan takia. 

MA kuntosali 80 min
TI jumppa 60 min
KE (sattui paljon ja kaikkialle  )

TO kuntosali 60 min
PE kuntosali 45 min ja uinti ja improvisoidut lihastreenit altaassa 75 min (ja lopun aikaa lilluin kylpylän poreammeessa)
LA Oulu-kävely 6 km / 70 min
SU (istuin autossa)

YHT. 390 min


Sunnuntaina onnistuin autossa istumisen lisäksi tekemään klassisen kummitätimokan eli riehumaan kummipojan kanssa niin reippaasti, että selkä pahastui pahemman kerran. Maanantaina liikuin särkylääkkeen voimalla. Onneksi kuitenkin se ja eilisen avantoreissu auttoivat sen verran, että enää ei satu koko ajan. Varovainen kylläkin täytyy olla, joten jumpat jäävät tällä viikolla välistä. Panostanen aurinkokävelyihin ja kuntosaliin. Ja panostaa pitääkin, sillä ei noista kahdesta edellisestä viikosta tule kummastakaan sitä seittemää ja puolta, mikä pitäisi. Huhhui, kylläpä meneekin yllättävän vaikeaksi tämä haaste! Vaan en toisaalta valita, voisi aikaansa käyttää huonomminkin.

Matkailuvinkkinä Ouluun menijöille sellaista, että Oulun Edenin hotelli oli loistoratkaisu! Lähdimme itse rakentamaan reissua liikunnan ja hyvinvoinnin näkökulmasta (ja Kärppien toki). Mikäs sen mukavampaa kuin liikunta ja altaissa ja saunoissa lilluminen. Edenissä pääsi valitsemaan kahdesta kuntosalista (toinen lisähintainen ja uusi, toinen ilmainen ja Neuvostoliiton aikainen - mutta toimiva peruspunttisali!). Itse kylpylässä ei oikein voi tehokkaasti kuntouida, mutta innovatiivinen olento keksii kyllä kaiken maailman lihastreeniä altaissa. Esim. aaltokoneen aikaan käy ihan työstä pysytellä pinnalla päästämättä jalkoja pohjaan välillä. Terveisin Vettä sieraimissa -84. Lisäksi hotellin piha on meren rannalla, jos nyt sattuu esim. rannalla juoksemisesta pitämään. Ja miksipä ei pitäisi. 

Bonus: Edenin maisemaravintola on nimensä veroinen.


Sen sijaan en voi erityisemmin kehua shoppailu(liikunna)sta pitäville Oulun keskustaa. Yritimme epätoivoisesti metsästää minulle kevättakkia, vaan eihän siellä ollut oikein mitään putiikkeja. Joensuussakin on enemmän valinnanvaraa. Stockmann toki oli, mutta siinäpä ne Oulun erikoisuudet sitten olivat. Liekö kaikki vaatekaupat jossain Zeppelinissä tai muussa autokauppakeskuksessa? Ainut vaatekauppakiitos menee City Sportille, josta löysin uudet salitrikoot. Suuri, suuri kauppa, josta löytää kaikkeen aktiiviseen relettä ja rompetta. 

Mutta ei shoppailusta sen enempää.

Tällä viikolla olen onnistunut siis selkäkivusta huolimatta ässäilemään jo kolmen tunnin liikunnat, ja tänäänkin on meno salille. Jospa siis jo viimein pääsisi siihen viikkotavoitteeseensa! 

No comments:

Post a Comment