Tuesday, 17 February 2015

Vesieläin

Mun leikkauksen jälkeinen aika on kulunut sysäyksissä. Ja loputtomalta tuntuneessa odottelussa. Ensin odotin tikkien poistoa kaksi viikkoa, ja sen jälkeen liikunnan aloittamista toisen mokoman. Aika, se piru mateli.
 
HBO Nordicin (Treme!!) avulla kuitenkin selvisin, ja tästä eteenpäin saa alkaa palailla liikuntahommiin! Jumppiin tai juoksulenkille en saanut lupaa, mutta esim. uinti ja kuntosali pääsivät jo listoille. Ja miehän heitin samoin tein uikkarit Tundramatiks-kassiin ja painelin Vesikkoon liikuntailtapäivän kunniaksi.

Pelotti kyllä etukäteen, miten paljon kipuja uinti aiheuttaisi - hermokipu on vielä jatkunut säännöllisen epäsäännöllisesti. Vaan ehkä se hermonperkele tajusi, että ei kannata mun kanssa alkaa, kun häviö on edessä kuitenkin: altaassa ei tuntunut pahalta hetkeäkään. Paitsi silloin kun tajusin, että olen rapakunnossa ja että jos aion selvitä huomenna sängystä ylös, on ehkä maltettava ylös sieltä altaasta hyvän sään aikana. 

Ensi viikolla ajattelin uskaltautua allasjumppaan. Tästä kiitos Sykkeelle - huippua, että listoilla on lajeja myös tällaisille vammaisille. Myöhemmin keväällä olisi luvassa ehkä pilatesta ja muita keskivartaloa kidutt vahvistavia jumppia. Uintia aion jatkaa taas, ja kuntosalia tietty.

Ruoto kuntoon -kampanja saattaa johtaa hävyttömään itseni kehumiseen sosiaalisessa mediassa ja just niihin raivostuttaviin "taas mie oon täällä salilla, huhhuh jo seittemäs kerta tällä viikolla" -statuksiin. Suokaa se anteeksi. Lupaan palata järkiini heti, kun täältä pilvistä laskeudun. Toisaalta toivon, etten ihan hetkeen laskeudu, sillä onhan tämä nyt ihan parasta. Pääsee liikkumaan ja olemaan terveempi taas, onko mitään huipumpaa?1 comment:

  1. Hyvä, että alkaa kulkea! Vesijumppa on varmaan ihan parasta toipumisliikuntaa. :)

    ReplyDelete