Sunday, 8 March 2015

Naistenpäivää

Asioita, mistä mie pidän: kukat, livemusiikki, olut, kylpylät ja hemmotteluhoidot, liikunta, jääkiekko penkkiurheiluna, pelikonsolit, kahvi, sipsit, karkki ja suklaa, kauniit tavarat, vanhat huonekalut, niiden kunnostaminen, autolla ajaminen ja kuorossa laulaminen. 

Asioita, mitä omistan: hiustenkuivaaja, ilmakiharrin, kuumailmapuhallin, tasohiomakone, miljoonat neulontapuikot, kauheesti kukkia, pelikonsoli ja koristetyynyjä.

Tänään olen kiitollinen, että voin kohtuullisen vapaasti olla, mitä haluan - tätä fyysistä sukupuoltani tähän itseni toteuttamiseen sen ihmeemmin sotkematta. Ärsyynnyn aina, kun joku olettaa minun persoonastani asioita vain sen takia, että fyysisesti olen nainen. Ja toisaalta taas olen iloinen, että voin sen vapaasti tehdä vaikka täällä blogissa. Kaikilla ei ole sitä luksusta.

Jotkut eivät tänään halua juhlia, koska maailma (ja Suomikin!) on vieläkin täynnä epätasa-arvoa. Ymmärrän senkin näkökulman mainiosti. Itse ajattelen kuitenkin ehkä niin, että naisten saavutettujen etujen tunnustaminen ja niistä kiitollisena oleminen ei ole keneltäkään pois. Maailma eikä Suomi ole vielä lähellekään valmis tasa-arvoasioissa, mutta aion siitä huolimatta tänään olla iloinen siitä, että voin naiseudestani huolimatta (eh) olla melkein mitä vain maan ja taivaan välillä. Samaan aikaan toivon, että muutkin naiset pääsisivät samaan tilanteeseen vielä joku päivä.

Että ihanaa naistenpäivää, te kaikki. Juhlitaan sitä tänään juuri niin kuin halutaan.

Tässä vielä loppuun lukemisen arvoinen artikkeli: Voi, kuinka naiset pitävätkin suklaasta (eivät) (Nyt.fi)


No comments:

Post a Comment